Fysiotraining pre- en postnataal

Tijdens de zwangerschap treden er veranderingen op in het lichaam: het hart, de nieren en de longen werken harder, gewrichten worden door het extra gewicht zwaarder belast en ook de lage rugspieren en bekkenbodemspieren krijgen het zwaar te verduren. In beweging blijven en op een aangepaste manier sporten helpt om gezond en fit te blijven tijdens de zwangerschap.

Hoe werkt fysiotraining pre- en postnataal?

Fysiotraining pre- en postnataal is ontwikkeld vanuit de bekkenfysiotherapie. Het is een actieve vorm van training voor tijdens en na de zwangerschap. De training helpt om actief te blijven tijdens de zwangerschap en om goed te herstellen na de bevalling. Er wordt getraind in kleine groepen van 6 tot 8 vrouwen. Zwangere en pas bevallen vrouwen trainen samen.

Voorafgaand aan de training wordt een persoonlijke intake gedaan, waarbij een aantal testen worden afgenomen. Op basis van deze intake en testen wordt een persoonlijk trainingsschema opgesteld waarmee u op een veilige en efficiënte manier gaat trainen. Iedereen traint hierdoor op haar eigen niveau.

Voor wie?

Fysiotraining pre- en postnataal is geschikt vanaf 16 weken zwangerschap. Vier tot zes weken na de bevalling kan er weer gestart worden met de fysiotraining. De training kan tot negen maanden na de bevalling gevolgd worden.

Bekken(bodem)klachten

De trainingen worden begeleid door een geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Ook vrouwen met klachten aan het bekken of het bewegingsapparaat in het algemeen kunnen daarom veilig deelnemen aan de training. De training helpt preventief klachten te voorkomen. De training kan goed samengaan met behandelingen bij de (bekken)fysiotherapeut.

Kosten en vergoeding

Fysiotraining pre- en postnataal wordt iedere donderdag gegeven van 17.15 tot 18.15 uur. Fysiotraining wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekering.

Intake (standaard en eenmalig) € 45,-

    1x per week  
Maand   € 42,-  
Kwartaal   € 120,-  
Half jaar   € 225,-