Sportrevalidatie

Bij het sporten komen helaas regelmatig blessures voor. Dit kunnen sportspecifieke blessures zijn, maar ook algemene sportblessures.
Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures.
Er wordt niet alleen gekeken naar de blessure zelf, maar ook naar de mogelijke ontstaansfactoren. Daardoor kunt u zo snel mogelijk terugkeren op uw prestatieniveau en mogelijke blessures in de toekomst voorkomen.
De behandeling zal bestaan uit een intake, waarbij gekeken wordt naar de mogelijke oorzaak van de blessure, vervolgens zal in overleg met u een behandelplan gemaakt worden.

Indicaties sportrevalidatie

  • Sportmedische begeleiding bij trainingsprogramma’s en prestatieverbetering.
  • Advies in keuze voor een bepaalde sport, beste aanpak, materiaal en schoeisel.
  • Blessure preventie advies.
  • Conditie en herstel training

Revalidatie volgens principes van de Rehaboom®

In onze praktijk vindt sportrevalidatie plaats volgens de principes van de Rehaboom®. Er wordt geprotocolleerd gerevalideerd op basis van 3 pijlers: kracht, uithoudingsvermogen en snelheid.
De behandelingen vinden plaats in de praktijk op het Driewegplein. In de oefenruimte hebben wij de beschikking over de nodige apparatuur om een sportspecifiek programma samen te stellen.
Om sporters optimaal te begeleiden naar het wedstrijdniveau, kunnen we gebruik maken van het kunstgrasveld bij voetbalvereniging C.V.V. de Jodan Boys. Daar hebben we eveneens de beschikking over diverse oefenmaterialen.
De revalidatie start met een intake en loopt door tot het nivo wat nodig is voor een wedstrijd. Mogelijke indicaties voor een revalidatie zijn het herstel na spierscheuring, verstuiking, fractuur en/of operatie. Tevens bieden wij algemene trainingsprogramma’s aan om kracht, conditie of snelheid te verbeteren. Preventie van sportblessures valt hier ook onder.

Wij verzorgen al jaren de medische begeleiding, herstel en krachttraining van de CVV de Jodan Boys. Wij begeleiden ook sporters van andere sportverenigingen (tennis, hockey, rugby, zwem en voetbal).

Voor meer informatie over de Rehaboom zie:
toinevandegoolberg.nl