Sportrevalidatie

Bij het sporten komen helaas regelmatig blessures voor. Wanneer u tijdens het sporten een blessure hebt opgelopen, is het nodig om te revalideren. Ook na een operatie aan bijvoorbeeld de knie, heup of schouder kan revalidatie nodig zijn. Het doel van sportrevalidatie is om na verloop van tijd weer te kunnen sporten op het oude niveau.

Hoe werkt sportrevalidatie?

Wij kijken niet alleen naar de blessure zelf, maar ook naar hoe deze ontstaan is. Daardoor kunt u zo snel mogelijk op het oude niveau presteren en worden blessures in de toekomst voorkomen. De behandeling begint met een intake, waarbij we kijken naar de mogelijke oorzaak van de klacht. Vervolgens maken we in overleg met u een behandelplan.

Onze visie op sportrevalidatie

Fysiotherapiepraktijk Achterwillens is gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures. Wij volgen hierbij de principes van de Rehaboom®. Dit is een unieke manier van revalideren die al jaren in de (professionele) voetbalsport gebruikt wordt. De behandeling is gebaseerd op de drie pijlers: kracht, uithoudingsvermogen en snelheid. Door het trainen van belasting en belastbaarheid vindt herstel en prestatietoename plaats.

Wij verzorgen al jaren de medische begeleiding, herstel en krachttraining van C.V.V. de Jodan Boys. Wij begeleiden ook sporters van andere sportverenigingen, zoals tennis, hockey, rugby, voetbal en zwemmers.

Indicaties voor sportrevalidatie

Sportrevalidatie is geschikt voor iedereen die blessures wil voorkomen of een blessure wil behandelen. U kunt hierbij denken aan:

  • Sportmedische begeleiding bij trainingsprogramma’s en prestatieverbetering;
  • Advies bij het kiezen van een voor u geschikte sport, de beste aanpak, materiaal en schoeisel;
  • Advies over blessurepreventie;
  • Conditietraining;
  • Hersteltraining.

Behandeling

De behandeling vindt plaats in onze praktijk. In de oefenruimte kunnen we gebruik maken van de nodige apparatuur om een sportspecifiek programma samen te stellen. Om sporters optimaal te begeleiden naar het wedstrijdniveau, kunnen we gebruik maken van het kunstgrasveld bij voetbalvereniging C.V.V. de Jodan Boys. Ook hier hebben we de beschikking over diverse oefenmaterialen.

Verwijzing en vergoeding

U hebt geen verwijsbrief van een huisarts nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen. U kunt bij klachten daarom direct contact opnemen met onze praktijk.

Sportrevalidatie kan vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Verzekeraars hanteren een maximum aantal behandelingen fysiotherapie per jaar. U vindt dit terug in uw verzekeringspolis.